Sirop de Curmale, 170ml | Solaris Siropul de curmale Solaris este obținut din suc concentrat de curmale.100% din ingrediente naturale, fără aditivi sau conservanți. Cum se obține siropul de curmale Siropul de curmale este un îndulcitor natural frecvent utilizat în bucătăria israeliană, apreciat în Orientul Mijlociu și nordul Africii. Este obținut din fructele curmalului (Phoenix Dactylifera), cunoscut uneori și sub denumirea de finic. Curmalele sunt cunoscute și consumate de peste 6000 de ani. Știai că siropul de curmale este menționat chiar și în scrierile antice cuneiforme din Mesopotamia? Aceasta pentru că în acele timpuri, siropul de curmale era principalul îndulcitor folosit în alimentație.Pentru obținerea siropului, se îndepărtează mai întâi sâmburii curmalelor, după care fructele sunt presate și tratate termic. Amestecul este apoi filtrat și concentrat, prin evaporarea conținutului de apă. Se lasă să scadă până când se obține consistența dorită. În urma acestui proces se obține un nectar (similar ca și textură cu melasa) care conține vitaminele și mineralele din compoziția curmalelor. Procesul nu implică un adaos de aditivi sau conservanți. Valori nutriționale 100 g de sirop de curmale prezintă următoarele valori medii ale macronutrienților:Grăsimi – 0,1g (din care acizi grași saturați < 0,1g)Glucide – 88 g (din care zaharuri – 86g)Proteine – 1,4gSare – 0,2gValoare energetică – 271 kcal Beneficiile siropului de curmale Concentratul din sirop de curmale este o alternativă sănătoasă pentru zahărul alb și alți îndulcitori obținuți prin procese de rafinare. Consumul acestuia este asociat cu mai multe beneficii pentru organism, datorate nutrienților din curmale și procesului tehnologic simplu, prin care acestea sunt transformate într-un sirop delicios. Iată care sunt avantajele consumului de sirop de curmale: Sursă de zaharuri sănătoase – siropul de curmale conține zaharuri naturale, neprocesate (în special fructoză și glucoză), care îți potolesc pofta de dulce și îți conferă energie. Este un foarte bun înlocuitor pentru zahărul alb rafinat. Conține vitamine și minerale – o mare parte din nutrienții prezenți în curmale se regăsesc și în sirop. Curmalele conțin vitamina C, vitamine din complexul B (B3, B5, B6, B2, B1, B9), vitaminele A, K. Curmalele sunt şi o sursă importantă de potasiu, având în compoziţia lor o cantitate aproape dublă de potasiu comparativ cu bananele. De asemenea, conțin magneziu, calciu, fosfor, fier, cupru, mangan, seleniu. Prezintă în compoziție antioxidanți – antioxidanții combat efectele nocive ale radicalilor liberi și protejează celulele împotriva stresului oxidativ. Curmalele conțin trei tipuri principale de antioxidanți: flavonoide, carotenoide și acizi fenolici. Flavonoidele sunt antioxidanți puternici care pot reduce inflamațiile, fiind intens studiate pentru potențialul lor de a diminua riscul apariției diabetului, a bolii Alzheimer și a unor tipuri de cancer. Carotenoidele susțin sănătatea inimii și a ochilor, reduc riscul apariției unor afecțiuni oculare, cum ar fi degenerescența maculară. Acidul fenolic are proprietăți antiinflamatoare și de prevenire a cancerului și afecțiunilor cardiovasculare. Are un indice glicemic mic – siropul de curmale are un indice glicemic mic, cu valoarea 47. Acest indice este mai mic decât al altor îndulcitori cum sunt zahărul alb (70), mierea (55) și siropul de arțar (54). Consumat în cantități mici, nu provoacă o creștere bruscă a nivelului de glucoză din sânge și ajută la menținerea glicemiei în parametri normali. Potasiul din compoziția siropului este de asemenea important pentru sinteza insulinei. Menține sănătatea oaselor – datorită conținutului bogat în calciu, magneziu și fosfor, săruri minerale importante pentru menținerea densității osoase și prevenția osteoporozei. Susține sănătatea sistemului nervos – vitaminele din complexul B, potasiul și flavonoidele ce se regăsesc în fructele curmalului sunt importante pentru buna funcționare a sistemului nervos, măresc eficacitatea și promptitudinea reflexelor, stimulează funcțiile cerebrale, conferă viteză în gândire. Pot preveni apariția accidentului vascular cerebral. Conferă energie – conținutul de glucide și vitamine B al siropului de curmale ajută la eliminarea oboselii și slăbiciunii fizice și mentale, energizează organismul. Susține digestia și tranzitul intestinal – siropul de curmale are un ușor efect laxativ, prevenind constipația. Cum poți consuma siropul de curmale Siropul de curmale are un gust dulce și o aromă deosebită (ce seamănă cu o combinație de curmale și caramel) și o textură vâscoasă, asemănătoare melasei.Poți folosi sirop de curmale pentru îndulcirea cafelei, a ceaiului, laptelui și altor băuturi. De asemenea, îl poți utiliza pentru a înlocui zahărul din deserturi. Astfel, vei putea pregăti pentru tine și cei dragi dulciuri cu sirop de curmale nu doar delicioase, ci și sănătoase.Siropul de curmale poate fi adăgat atât în deserturile care necesită coacere (brioșe, biscuiți, prăjituri), cât și ca topping pentru clătite, vafe, înghețată, salată de fructe. Poate fi utilizat și pentru îndulcirea smoothie-urilor, a cerealelor cu lapte, a iaurtului. Pâinea prăjită unsă cu tahini sau unt de arahide și cu puțin sirop de curmale este o altă combinație gustoasă.Aduce o savoare unică și preparatelor sărate. Îl poți adăuga în diverse dressing-uri sau vinegrete pentru salată sau legume coapte. Pentru aceasta, poți dizolva o cantitate mică de sirop în combinația ta favorită de ingrediente. Gramaj: 170 ml Producător Solaris
Nu există recenzii deocamdată.