Lisa Mosconi demonstreaza ca nevoile creierului sunt diferite de ale celorlalte organe si ca multe dintre recomandarile nutritionale obisnuite se pot dovedi chiar periculoase pentru el. Cand afirmam ca suntem ceea ce mancam, ar trebui sa avem in vedere in primul rand creierul, cu structura si functiile sale. Nu doar gandirea si capacitatea de memorare, ci si dispozitia sufleteasca si vointa depind, mai mult decat ne convine sa credem, de nutritie. De asemenea, de multe ori uitam sau ignoram faptul ca tot ce consumam poate avea un efect direct, de lunga durata, ba chiar ireversibil asupra organului-minune. Autoarea acestei carti a copilarit in Italia, intr-una dintre acele zone in care oamenii sunt sanatosi, fericiti, sociabili si traiesc pana la adanci batraneti. Iar asta se datoreaza in primul rand, dupa cum i-au confirmat-o studiile de specialitate, dietei lor mediteraneene. Ajunsa in Statele Unite, a facut o comparatie cu obiceiurile alimentare de acolo, iar concluziile au fost alarmante. Am invatat foarte multe lucruri de-a lungul timpului din lucrarile lui Mosconi. Pornind din laborator si ajungand in bucatarie, ideile ei valoroase sunt completate cu recomandari pe care oricine le poate urma. – Richard S. Isaacson Intr-o epoca in care confuzia despre ce trebuie sau nu trebuie sa mancam este la ordinea zilei, cartea lui Mosconi e ca un far calauzitor. Autoarea ne ofera sfaturi care pot fi urmate cu usurinta in viata de zi cu zi, insotite de stiinta din spatele lor, care este deopotriva incantatoare si accesibila. O lectura obligatorie! – Elissa Epel Devino mai inteligent mancand bunatati precum somonul marinat preparat dupa reteta acestei specialiste in nutritie cu adevarat geniale. – Marie Claire
Nu există recenzii deocamdată.