Amarant bio 500g | Obio

Adaugă la favoriteAdăugat la favoriteȘters de la favorite 0
Compară produsul
SKU: 20780 Categorie:

Amarantul este clasificat ca și pseudocereală pentru că nu conține gluten, ceea ce face potrivit pentru persoanele cu intoleranță la gluten sau boală celiacă. Totuși, calitatea sa nutrițională este asemănătoare cerealelor obișnuite, precum: secara, ovăzul sau grăul.   Gustul amarantului este ușor dulceag de iarbă crudă, cu nuanțe de alune. Se potrivește cu porumbul, susanul, scorțișoara și ciocolata, fiind ideal atât în ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​rețetele sărate, cât și în cele dulci.   Poate fi adăugat într-o varietate de preparate, printre care: tocană, salate, smoothie-uri (pentru porția de fibre proteine ​​​​​​​​​după un antrenament la sală), paste tartinabile, în maioneza vegetală, la îngroarea supelor, tocănițelor, etc.     Vegan | Fără Gluten | Fără aditivi | Fără OMG      Valori nutriționale amarant   Amarantul conține o cantitate mare de proteine, mai exact 26 de grame/cană, ceea ce înseamnă că este mai bogat în conținutul proteic decât multe cereale. De pildă, o cană de orez alb nu are mai mult de 13 grame de proteine.   De asemenea, amarantul conține o serie de vitamine și minerale importante pentru organism precum: calciu, magneziu, potasiu, fosfor, fier. O cană de amarant negătit vine la pachet cu 31% din doza zilnică recomandată de calciu, precum și cu 14% din necesarul zilnic de vitamina C și 82% din necesarul de fier.     Dintre beneficiile pentru organism ale amarantului amintim:   Este benefic pentru sănătatea inimii: Are capacitatea de a reduce colesterolul din sânge, ceea ce înseamnă că poate preveni o serie de afecțiuni cardiovasculare. Are proprietăți antioxidante: Amarantul conține cantități mari de acid fenolic, acid vanilic, acid p-hidroxibenzoic și acid galic, care pot combate afecțiuni precum guta, artrita sau chiar puseele specifice lupusului eritematos sistemic. Reduce inflamația Contribuie la scăderea colesterolului Acționează asupra nivelului de glucoză din sânge   ! Nu conține gluten, ceea ce îl face potrivit persoanelor cu intoleranță la gluten sau boală celiacă.     Contraindicații amarant   Nu există contraindicații ce privesc consumul de amarant, dar având un conținut ridicat de proteine ​​​​​​​​​​este recomandat a nu fi consumat împreună cu alte alimente proteice de origine animală, cum ar fi: carnea, ouăle și laptele.     Mod de pregătire   Fierbe 1 1/2 căni apa rece și amarant într-o tigaie medie; scade focul, acoperă și lasă să fiarbă înăbușit 20 de minute sau până este aproape integral absorbit (va avea un aspect de terci). În timp ce amarantul se gătește, amestecă ingredientele preferate într-un bol. Așează amarantul într-o sită, clătește cu apă rece până ajunge la temperatura camerei; scurge bine de apa, cu ajutorul unei linguri. Adaugă la amestecul cu ingrediente preferate și amestecă bine.      Atenționări și mod de păstrare A se păstra în loc uscat. A se consuma de preferință înainte de data inscripționată pe ambalaj. Poate conține cereale care conțin gluten, arahide, nuci, susan, soia.     Gramaj: 500g Producător Obio Țara de origine: India  

Specificații: Amarant bio 500g | Obio

Magazin
Magazin

viataverdeviu.ro

Specification
Brand

Obio

Recenzii

0.0 din 5
0
0
0
0
0
Scrie o recenzie

Nu există recenzii deocamdată.

Fii primul care scrie o recenzie la “Amarant bio 500g | Obio”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EpicCompare.ro
Logo
Compară produse
  • Total (0)
Compară
0
Shopping cart